utorok 23. apríla 2013

Bábovka s čokoládou




Na misu dáme 13 1/2 dkg masla do mäkka neustále miešame asi za 1/2 hodinu po kus pridávame striedavo 25dkg cukru práškový a 3 žĺtka s pol citróna nastrúhame kôru. Do 3 deci sladkého mlieka namočíme 1/2 dkg sodovej múčky a do 25 dkg múky dáme 1/2 balíčka prášku do pečiva do mlieka a pridáme z pol citróna šťavu rýchlo to zamiešame, keď máme z 3 bielkov strepaný sneh tak striedavo dávame jednu lyžicu múky a snehu. Odoberieme z cesta asi 3 Pl a zamiešame asi 10dkg čokolády. Formu vymastíme a múkou vysypeme a do toho dáme cesto najprv žlté do stredu čokoládove a na vrch zas žlté. Dáme piecť do vyhriatej rúry pečie sa asi 3/4 hod. Alebo 1 hodinu pečie sa do zlatova. Čim dlhšiu dobu postojí upečené tým je lepšie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára