štvrtok 18. apríla 2013

Pomarančová brulée - torta














Suroviny na cesto spracujeme, zabalíme do fólie a necháme aspoň 1 hodinu v chladničke. Po hodine rozvaľkáme a dáme do vymastenej tortovej formy ( 23 cm ). Okraje spravíme vyššie, aby nevytiekol krém a dáme zas odpočinúť do chladu na 20 minút.  Na vrch cesta dáme alobal a pečieme 15 minút na   180 °C potom dáme dole alobal  potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme  niekoľko minút kým nezhnedne.  Necháme vychladnúť.

Zatiaľ si pripravíme krém.
Smotanu spolu s  pomarančovou kôrou zahrejeme, keď začne mierne vrieť stiahneme z ohňa. Necháme trocha ochladiť. Zatiaľ si vyšľaháme celé vajíčka s cukrom pridáme pomarančovú a citrónovú šťavu  a primiešame smotanu bez kôry. Nalejeme na korpus a dáme piecť na 145 °C  50 až 60 minút. Ma sa to tak jemne triasť.  Necháme vychladiť pri izbovej teplote.  Korpus sa môže zdať trocha tvrdý, ale do druhého dňa pekne zmäkne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára