štvrtok 18. apríla 2013
Pomarančová brulée - torta
Suroviny na cesto spracujeme, zabalíme do fólie a necháme aspoň 1 hodinu v chladničke. Po hodine rozvaľkáme a dáme do vymastenej tortovej formy ( 23 cm ). Okraje spravíme vyššie, aby nevytiekol krém a dáme zas odpočinúť do chladu na 20 minút. Na vrch cesta dáme alobal a pečieme 15 minút na 180 °C potom dáme dole alobal potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme niekoľko minút kým nezhnedne. Necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme krém.
Smotanu spolu s pomarančovou kôrou zahrejeme, keď začne mierne vrieť stiahneme z ohňa. Necháme trocha ochladiť. Zatiaľ si vyšľaháme celé vajíčka s cukrom pridáme pomarančovú a citrónovú šťavu a primiešame smotanu bez kôry. Nalejeme na korpus a dáme piecť na 145 °C 50 až 60 minút. Ma sa to tak jemne triasť. Necháme vychladiť pri izbovej teplote. Korpus sa môže zdať trocha tvrdý, ale do druhého dňa pekne zmäkne.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára